Yenilikçi uygulamaları ve modern stratejileri ile model övgüsü alan Anadolu Organize Sanayi Bölgesi’nde badem ağaçları mesleki ve teknik eğitime destek oluyor.
Anadolu OSB’de Çanakkale Savaşlarında şehit olan 1764 anısına dikilen 1764 badem ağacının geliri, yeni eğitim öğretim yılında mesleki eğitime katkı olacak.
İKİ TON HASAT EĞİTİM FONUNA AKTARILIYOR!
Konu üzerinden açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Anadolu OSB’de eğitim için oluşturulan fona yaklaşık iki ton badem ağacından elde edilen gelirin ekleneceği ve yıl itibariyle meslek liseleri öncelikli burs verileceğini duyurdu.
Tuncay, “Ülkede üretim sorunlarının başlıca faktörlerinden birisi nitelikli iş gücünün sanayide yer bulamamasıdır. Milli eğitimin üretken hale gelememesi sanayi sektöründe yalnızca istihdam sorunu değil, aynı zamanda rekabet edebilir üretim modellerinin hayata geçirilmesinde de engel olmaktadır. Bu nedenle Anadolu OSB, mesleki eğitime hassasiyetle yaklaşmaktadır. Kuruluşumuzdan itibaren mesleki eğitime katkı payı oluşturmak temel hedeflerimizdendi ve şimdi de bu amacımıza ulaşmış bulunuyoruz. Anadolu OSB olarak, yeni öğretim yılında meslek liseleri ağırlıklı olmak üzere; oluşturduğumuz fon ile öğrencilere burs vereceğiz. Bu bursun en önemli kaynağını ise Çanakkale Savaşlarında şehit olan askerler anısına diktiğimiz badem ağaçları oluşturuyor. Sayısını 2500’ e çıkardığımız badem ağaçlarının hasat işlemleri başladı. Çalışmalar tamamlandığında ise ağaçlardan elde edilen gelir, olduğu gibi eğitim fonuna aktarılacak” dedi.
KIZ ÖĞRENCİLERE POZİTİF AYRIMCILIK
Tuncay konuşmasına şöyle devam etti:
Mesleki ve teknik eğitim bir ülkenin ekonomik geleceğini doğrudan ilgilendiren en önemli konudur. Rahmetli Vehbi Koç’ un da ifade ettiği gibi “Meslek lisesi memleket meselesi”dir. Mesleki eğitimde başarılı olmak; hem matematik beceri hem de düşünsel zeka gerektirir ve ülkenin ekonomisinin temel yapı taşı olan üretim sektörünün can damarlarını oluşturur. Maalesef bizim Ülkemizde bu böyle görülmüyor ve mesleki eğitimi niteliğe dönüştüren uygulamalara gidilmiyor. Biz bu rüzgarı kendi penceremizden tersine çevirmek niyetindeyiz. Dünya sıralamasında Türkiye en düşük kadın istihdamına sahip ülkelerden birisidir. TÜİK verilerine göre; Ülkemizde istihdam oranı erkeklerde yüzde 64.8 iken, kadınlarda 26.7’dir ve kadınlar tüm eğitim seviyesinde erkeklerden daha düşük ücret almaktadır. Kadınların istihdama katılım oranını artırmak ve ucuz işgücü zihniyetinden uzaklaştırmak en az siyasi erk kadar, iş dünyasının da görevi haline gelmelidir. Biz, bu sorumluluk bilinciyle mesleki eğitim alan kız öğrencilere pozitif ayrımcılık yapacağız”